M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > BMW M5 (F10) General Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-04-2013, 10:51 AM   #1
sultanattar
Enlisted Member
 
Drives: 2013 f10 M5
Join Date: Jan 2013
Location: Saudi Arabia

Posts: 36
iTrader: (0)

Winding Sound When Driving

I have noticed a slight winding sound in my new M5 behind the instrument cluster area whenever my foot is on the gas. The sound disappears about a second after I take my foot off the gas pedal. The sound is most noticable when driving on a high way at cruising speeds with the rpm between 1-2.

I took my car for the 2000 KM service and demonstrated the issue to the service technician who acknowledged the sound. A few days later, he told me that they believe it is the direct injection. They also mentioned that they tried another new car and it has the same exact sound.

Don't get me wrong, the sound is not that noticeable, but I can hear it and it irritates me. Has anyone else experienced this? If it is normal in some cars, is there a way to have BMW look into it?
sultanattar is offline  
0
Reply With Quote
      02-04-2013, 01:27 PM   #2
cmhsam
Major
 
Drives: 2013 F10 M5
Join Date: Mar 2012
Location: USA

Posts: 1,279
iTrader: (0)

Have him check the driver side mirror. Mine has a similar problem and the tech said the mirror has to be replaced. I decided to wait until spring when the weather clears up in OH. Not sure if its the same as your issue.
cmhsam is offline  
0
Reply With Quote
      02-04-2013, 03:16 PM   #3
sultanattar
Enlisted Member
 
Drives: 2013 f10 M5
Join Date: Jan 2013
Location: Saudi Arabia

Posts: 36
iTrader: (0)

will check with them... Thanks
sultanattar is offline  
0
Reply With Quote
      02-04-2013, 03:43 PM   #4
singularity
Driver
 
singularity's Avatar
 
Drives: M5 (F10)
Join Date: Dec 2011
Location: Slovakia

Posts: 640
iTrader: (0)

http://f10.m5post.com/forums/showthread.php?t=787057

singularity is offline  
0
Reply With Quote
      02-04-2013, 05:19 PM   #5
Bibendum
Private First Class
 
Drives: 2013 M5
Join Date: Dec 2012
Location: Los Angeles, CA

Posts: 128
iTrader: (0)

Have same thing. Was driving the other day on new asphalt with no radio and heard sound stop about a second after let off gas. Figured it was a pump of some sort disconnecting when I went into "coast" mode. Might also be the "efficient dynamics"?
Bibendum is offline  
0
Reply With Quote
      02-04-2013, 11:46 PM   #6
sultanattar
Enlisted Member
 
Drives: 2013 f10 M5
Join Date: Jan 2013
Location: Saudi Arabia

Posts: 36
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by singularity View Post
I do not have wind sounds at a higher speed. I have a winding/very slight rattle sound whenever my foot is on the gas and when I let go of the gas, a second later the sound is gone.
sultanattar is offline  
0
Reply With Quote
      02-05-2013, 01:11 AM   #7
MCM5
Second Lieutenant
 
MCM5's Avatar
 
Drives: MCB F10 M5
Join Date: Oct 2012
Location: Hong Kong

Posts: 209
iTrader: (0)

I know what you mean as I have the same issue. just like you, I asked dealer to check at break in service & they said it's normal.

I wonder if it has anything to do with the air boxes having the holes.
MCM5 is offline  
0
Reply With Quote
      03-05-2013, 01:03 AM   #8
johnwu1125
New Member
 
Drives: 2012 Alpine White F10 M5
Join Date: Jan 2013
Location: Taiwan

Posts: 6
iTrader: (0)

I got the same problem too, especially when the radio is off. Right after I let go the throttle, the sound will disappear...
johnwu1125 is offline   Taiwan
0
Reply With Quote
      03-05-2013, 08:58 AM   #9
singularity
Driver
 
singularity's Avatar
 
Drives: M5 (F10)
Join Date: Dec 2011
Location: Slovakia

Posts: 640
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sultanattar View Post
I do not have wind sounds at a higher speed. I have a winding/very slight rattle sound whenever my foot is on the gas and when I let go of the gas, a second later the sound is gone.
Same problem as everyone else. I also noticed it happens when the engine is still cold, for first few minutes of driving. Same with you guys?
singularity is offline  
0
Reply With Quote
      03-05-2013, 03:36 PM   #10
sultanattar
Enlisted Member
 
Drives: 2013 f10 M5
Join Date: Jan 2013
Location: Saudi Arabia

Posts: 36
iTrader: (0)

yes, there is the same sound when the engine is cold as well
sultanattar is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:49 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST