M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > BMW M5 (F10) General Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-12-2013, 04:30 PM   #1
avlnch
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2013 Individual M5
Join Date: Jul 2007
Location: South FL

Posts: 1,505
iTrader: (0)

Battery Error

I just got this error today.. about two days after I got my V1 installed. I was told it was hard wired to a dedicated fuse in the glove, and I verified it switches off about 3 seconds after turning the car off. Looks like the car detected a drain and therefore turned off all electronics?

Anyone else? Do I need to change how it's hard wired, how so?

__________________
2013 BMW INDIVIDUAL ///M5 {Frozen Black/Amaro Brown/Amaro Brown Alcantara/White Contrast Stitching/Piano Black Trim}
avlnch is offline  
0
Reply With Quote
      05-12-2013, 04:37 PM   #2
wdimagineer
Captain
 
wdimagineer's Avatar
 
Drives: 2014 X5 xDrive50i ZMM
Join Date: Nov 2011
Location: San Francisco, CA

Posts: 925
iTrader: (0)

Mine did this. My V1 is wired to a switched feed in the overhead console. The first tap didn't turn off when the ignition was switched off. So we re-did it and found another source.

Are you sure it turns off after 3 seconds? I'd find another power source if this error continues to happen.
__________________
Current: Bimmerpost Featured 2014 X5 xDrive50i M Sport Alpine White/Mocha
Past: 2014 Jeep SRT 2013 Tesla Model S P85+ Bimmerpost Featured 2013 F10 M5 2012 550 xDrive 2011 M3 ZCP
wdimagineer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-12-2013, 06:45 PM   #3
avlnch
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2013 Individual M5
Join Date: Jul 2007
Location: South FL

Posts: 1,505
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by wdimagineer
Mine did this. My V1 is wired to a switched feed in the overhead console. The first tap didn't turn off when the ignition was switched off. So we re-did it and found another source.

Are you sure it turns off after 3 seconds? I'd find another power source if this error continues to happen.
Yeah I checked and just checked again while sitting in the car for 5 minutes watching its power down sequence.. seems like the car powers down in multiple stages. However, the V1 powers down 3 seconds after hitting the start/stop button.
__________________
2013 BMW INDIVIDUAL ///M5 {Frozen Black/Amaro Brown/Amaro Brown Alcantara/White Contrast Stitching/Piano Black Trim}
avlnch is offline  
0
Reply With Quote
      05-13-2013, 09:34 AM   #4
bm5bullit
First Lieutenant
 
bm5bullit's Avatar
 
Drives: 2013 BMW M5
Join Date: Jun 2009
Location: Texas

Posts: 382
iTrader: (0)

Went thru this during the install process and had the tech properly connect the power to the right source. Found out by making a few calls to BMW techs that the most reliable key switch power is one wire coming out of the trunk fuse block. Works like a charm. BTW, almost all other key switch power sources will confuse the DME due to the proximity logic of the key fobs.
__________________
2014 Grand Cherokee SRT8 - her car
2013 M5, AW, black extended merino, AMS DP's, BEL Sti-R, Laser Blinder, RKT lip, tint
2014 JK Rubicon Unlimited, Daily Driver
2011 535i - (temp car) SOLD
2008 E60 M5 - Gone
bm5bullit is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST