M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-30-2016, 12:38 AM   #1
Fast400
Captain
Fast400's Avatar
United_States
341
Rep
836
Posts

Drives: X4 M40i G02
Join Date: May 2014
Location: Arizona

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW  [0.00]
Fault code from ISTA

I'm getting a fault code from ISTA that reads as follows: D015FC. Message (ambient brightness status, 264.6.8) missing, received by ICM

It doesn't show up in the car, but I would like to know what it relates to. Anyone ever get this error?
Appreciate 0
      08-30-2016, 10:55 AM   #2
Fast400
Captain
Fast400's Avatar
United_States
341
Rep
836
Posts

Drives: X4 M40i G02
Join Date: May 2014
Location: Arizona

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW  [0.00]
Could this be related to the level sensors at the rear shocks?
Appreciate 0
      08-31-2016, 11:51 PM   #3
Almaretto
Major General
Almaretto's Avatar
United_States
1967
Rep
7,788
Posts

Drives: Test Vehicles
Join Date: Dec 2015
Location: Mountain View, CA

iTrader: (0)

Usually ISTA+ gives you additional details and series of tests to fix and clear faults.
Did you check Action Plan?
Appreciate 0
      09-01-2016, 12:44 PM   #4
Fast400
Captain
Fast400's Avatar
United_States
341
Rep
836
Posts

Drives: X4 M40i G02
Join Date: May 2014
Location: Arizona

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW  [0.00]
The action on this was vague. Mentions 9-16v being received by the icm, but not from where
Appreciate 0
      09-24-2020, 01:10 AM   #5
M335
Second Lieutenant
M335's Avatar
42
Rep
201
Posts

Drives: E90 n55 IG@FrozenF10
Join Date: Apr 2015
Location: FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Fast400 View Post
I'm getting a fault code from ISTA that reads as follows: D015FC. Message (ambient brightness status, 264.6.8) missing, received by ICM

It doesn't show up in the car, but I would like to know what it relates to. Anyone ever get this error?
Hey mate, I got the same code D015FC together with CD8E10.
Have you found out what was the issue?
Thanks in andvance.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:02 PM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST