M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Engine, Exhaust, Drivetrain Modifications

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-17-2019, 11:32 AM   #1
His4
Private
His4's Avatar
14
Rep
73
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Why my Injectors looks like this

Hey there,

I got drivetrain malfunction in cylinder 6 and i decided to replace them.

After i pull out the injektors from Bank 2 i'm affraid.
Injektor 5-6 looks very dirrty.

Does anyone know why they look like that?


Last edited by His4; 04-17-2019 at 11:41 AM.
Appreciate 0
      04-17-2019, 01:33 PM   #2
Jasoneo5
Private First Class
17
Rep
199
Posts

Drives: M6 Gran Coupe, M3, Turbo S
Join Date: Dec 2013
Location: SF Bay area

iTrader: (1)

How many miles? What year is your car?
Appreciate 0
      04-17-2019, 01:36 PM   #3
His4
Private
His4's Avatar
14
Rep
73
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jasoneo5 View Post
How many miles? What year is your car?
68k miles
2012

But injectors was changed by BMW about 2 years ago.
Appreciate 0
      04-17-2019, 06:50 PM   #4
AirBull
New Member
AirBull's Avatar
United_States
7
Rep
27
Posts

Drives: 2015 BMW M5
Join Date: Feb 2014
Location: Central Texas

iTrader: (0)

Garage List
2015 BMW M5  [0.00]
Not sure why your injectors look the way they do, but running some Redline SI-1 every so often will only help keep them clean and in top working order.
Appreciate 0
      04-18-2019, 06:30 AM   #5
RPiM5
Major General
RPiM5's Avatar
2295
Rep
7,781
Posts

Drives: Mexico Blue F10 M5(Mika)
Join Date: Apr 2012
Location: Sunny San Diego

iTrader: (0)

Run some Torco Octane Booster, and your injectors will clean up.
__________________


Appreciate 0
      04-19-2019, 09:23 AM   #6
His4
Private
His4's Avatar
14
Rep
73
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

problem solved.
It was a cable break on the brown cable, which goes from the dme to the injector 6.

Appreciate 0
      04-19-2019, 10:01 AM   #7
technician117
Private First Class
United_States
52
Rep
196
Posts

Drives: 2000 M5, 2013 M5 6MT
Join Date: Jul 2018
Location: Buffalo

iTrader: (1)

Garage List
1990 BMW M5  [0.00]
2000 BMW M5  [0.00]
2013 BMW M5  [0.00]
That's odd. Glad you fixed the issue! Hard to tell from the picture, but is the connector clip broken or the wire itself half broken right behind the connector?
Appreciate 0
      04-19-2019, 10:10 AM   #8
His4
Private
His4's Avatar
14
Rep
73
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by technician117 View Post
That's odd. Glad you fixed the issue! Hard to tell from the picture, but is the connector clip broken or the wire itself half broken right behind the connector?

Yes, the connector clip breaks, when i pulled the cable out from the plug


Last edited by His4; 04-19-2019 at 10:36 AM.
Appreciate 0
      04-19-2019, 10:26 AM   #9
Jasoneo5
Private First Class
17
Rep
199
Posts

Drives: M6 Gran Coupe, M3, Turbo S
Join Date: Dec 2013
Location: SF Bay area

iTrader: (1)

Forgive my ignorance, but how would this make your injectors dirty? Wouldn't it simply cause the car to go into limp mode and be inoperable? Thx
Appreciate 0
      04-19-2019, 10:42 AM   #10
His4
Private
His4's Avatar
14
Rep
73
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jasoneo5 View Post
Forgive my ignorance, but how would this make your injectors dirty? Wouldn't it simply cause the car to go into limp mode and be inoperable? Thx
I dont know why Injekotr 5 & 6 is so dirty.

First i thougt, the Injektor was broken and that would be the issue for drivetrain error at injektor 6.

After i replace all Injector 5-8 , the drivetrain error at Injector 6 was still there.
Appreciate 0
      04-20-2019, 07:23 AM   #11
technician117
Private First Class
United_States
52
Rep
196
Posts

Drives: 2000 M5, 2013 M5 6MT
Join Date: Jul 2018
Location: Buffalo

iTrader: (1)

Garage List
1990 BMW M5  [0.00]
2000 BMW M5  [0.00]
2013 BMW M5  [0.00]
Thanks for the clear photo and confirmation. Good job diagnosing. Some people would struggle for a week or more before discovering bad wiring!
Appreciate 0
      04-20-2019, 10:17 AM   #12
His4
Private
His4's Avatar
14
Rep
73
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by technician117 View Post
Thanks for the clear photo and confirmation. Good job diagnosing. Some people would struggle for a week or more before discovering bad wiring!
Your welcome.

I have now repaired the plug and the engine runs without problems.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST