M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-13-2014, 09:31 AM   #45
DrewM5
Captain
34
Rep
731
Posts

Drives: SG E60 M5
Join Date: Sep 2012
Location: New York

iTrader: (0)

A week? That's crazy. I would take the car back and drive it without the sound system while they wait for the amp to come in.
__________________
2014 M5 Competition|Space Grey|Black Merino Full Leather|Anthracite Trim|Executive package|LED Lighting Package|Drivers's Assit Package|B&O Sound System|Bel STiR Plus 9500ci|IND Side Markers and Side Vents|Exhaustmeister|HRE P101 Satin Charcoal/Michelin PSS (Summer)|601/Pirelli Sottozero Serie II (Winter)|Coded by V12
Appreciate 0
      05-14-2014, 02:53 AM   #46
M5essex
Lieutenant Colonel
M5essex's Avatar
England
634
Rep
1,701
Posts

Drives: RR sport SVR, Vent S, 650s spi
Join Date: Jan 2014
Location: Essex UK

iTrader: (0)

Would you?.. They did offer me that, but I'm due to go on a 400 mile trip with the kids at the weekend and I wanted the music. Plus I didn't want to keep going back and forth to the dealer. I just want it back fixed and hopefully sorted. I'm falling out of love with it, so these problems aren't helping... I've still only had it 2 weeks from new.
Appreciate 0
      05-14-2014, 09:58 AM   #47
CurbBender'90
S
CurbBender'90's Avatar
United_States
26
Rep
418
Posts

Drives: 2010 S65
Join Date: Sep 2011
Location: West.Bloom

iTrader: (1)

I wonder since you guys have active sound maybe it's a electromagnetic inference somewhere and certain electronics make it more noticeable?
__________________
DCK
Appreciate 0
      05-14-2014, 10:41 AM   #48
DrewM5
Captain
34
Rep
731
Posts

Drives: SG E60 M5
Join Date: Sep 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by M5essex View Post
Would you?.. They did offer me that, but I'm due to go on a 400 mile trip with the kids at the weekend and I wanted the music. Plus I didn't want to keep going back and forth to the dealer. I just want it back fixed and hopefully sorted. I'm falling out of love with it, so these problems aren't helping... I've still only had it 2 weeks from new.
Given your trip, I would have taken the loaner like you did.
__________________
2014 M5 Competition|Space Grey|Black Merino Full Leather|Anthracite Trim|Executive package|LED Lighting Package|Drivers's Assit Package|B&O Sound System|Bel STiR Plus 9500ci|IND Side Markers and Side Vents|Exhaustmeister|HRE P101 Satin Charcoal/Michelin PSS (Summer)|601/Pirelli Sottozero Serie II (Winter)|Coded by V12
Appreciate 0
      05-14-2014, 10:55 AM   #49
M5essex
Lieutenant Colonel
M5essex's Avatar
England
634
Rep
1,701
Posts

Drives: RR sport SVR, Vent S, 650s spi
Join Date: Jan 2014
Location: Essex UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BMW_Boy7 View Post
I wonder since you guys have active sound maybe it's a electromagnetic inference somewhere and certain electronics make it more noticeable?
I thought the same. especially as people with both HK and B&O are experiencing this. it even got loader with when the rain got heavier the other day!!! i'm sure a new amp and new speaker is NOT the fix for this problem. we shall see...
Appreciate 0
      05-14-2014, 12:15 PM   #50
CurbBender'90
S
CurbBender'90's Avatar
United_States
26
Rep
418
Posts

Drives: 2010 S65
Join Date: Sep 2011
Location: West.Bloom

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by M5essex
Quote:
Originally Posted by BMW_Boy7 View Post
I wonder since you guys have active sound maybe it's a electromagnetic inference somewhere and certain electronics make it more noticeable?
I thought the same. especially as people with both HK and B&O are experiencing this. it even got loader with when the rain got heavier the other day!!! i'm sure a new amp and new speaker is NOT the fix for this problem. we shall see...
I wonder what would happen if active sound was disconnected if possible to code out? I remember on a B&O rattle thread it was talked about but there would be NO sound as the systems as "tied" together. I'm sure there is a complicated solution.
__________________
DCK
Appreciate 0
      05-15-2014, 11:07 AM   #51
M5essex
Lieutenant Colonel
M5essex's Avatar
England
634
Rep
1,701
Posts

Drives: RR sport SVR, Vent S, 650s spi
Join Date: Jan 2014
Location: Essex UK

iTrader: (0)

I collected my car today. they sourced new amp and speaker from Germany earlier than anticipated. both are replaced and now no noise heard. BMW and B&O just said to replace both parts with no quibble and didn't even want to see the faulty amp for inspection. they must be very cheap to them! if any of you guys are having the same problem, and are still under warranty, get the Amp replaced or your boot (trunk) could catch fire!!
Appreciate 0
      11-18-2019, 02:25 PM   #52
yebogogo10
Chris
United_States
0
Rep
2
Posts

Drives: 535Xi
Join Date: Nov 2019
Location: Pittsburgh

iTrader: (0)

Just to confirm that the fix here was to replace the amp? My 535Xi is doing the same.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST