M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Mechanical Maintenance - Break-in, Oil, Fluids, Servicing, Etc.

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-21-2018, 10:24 AM   #1
His4
Private
His4's Avatar
25
Rep
92
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Misfire after new plugs, coils & injektors

Hey guys,
I have misifre under full load in 3rd & 4rd gear.
But only on Bank 2.
Cylinder 5-8.

I have installed new coils, spark plugs, injectors & both fuel pumps.

But the misfire issues are still there.
Got anybody an idea what could be the issue for misfires?

Thanks for help !!!
Appreciate 0
      09-21-2018, 01:49 PM   #2
kong24680
Captain
United_States
231
Rep
945
Posts

Drives: Silverstone Metallic F06 M6 Gr
Join Date: Feb 2014
Location: Bay Area

iTrader: (5)

What codes are being thrown? And did you code the injectors? Info would help to better diagnose your issues
Appreciate 0
      09-21-2018, 02:00 PM   #3
His4
Private
His4's Avatar
25
Rep
92
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kong24680 View Post
What codes are being thrown? And did you code the injectors? Info would help to better diagnose your issues
Hey,
These are the last codes they being thrown:

140010
140710
140001
140701
140610
140601

Prelast codes was also:

140810
140801
140510
140801
Appreciate 0
      09-29-2018, 06:37 AM   #4
Craze
First Lieutenant
72
Rep
361
Posts

Drives: M5 E60, M5 F10, X5 50i
Join Date: Oct 2017
Location: Australia

iTrader: (0)

Injectors need to be coded

Did you replace them all due to misfire?
Appreciate 0
      10-09-2018, 11:04 PM   #5
apexlocator
Captain
United_States
226
Rep
869
Posts

Drives: 2014 M5
Join Date: Feb 2016
Location: socal

iTrader: (1)

I had random misfires under 3rd /4th gear load. It was the in-tank low pressure fuel pump and EKPS unit.
Appreciate 0
      12-26-2018, 09:12 AM   #6
Z06logan
New Member
2
Rep
15
Posts

Drives: 2013 blk f10 M5
Join Date: Dec 2018
Location: Atlanta ga

iTrader: (0)

Did you get it resolved?
Appreciate 0
      03-16-2019, 06:38 PM   #7
His4
Private
His4's Avatar
25
Rep
92
Posts

Drives: F13 M6
Join Date: Mar 2017
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Z06logan View Post
Did you get it resolved?
sorry for the late reply!

Yes, i gapped the spark plugs to 0.022" and no misfire anymore.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST