M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Mechanical Maintenance - Break-in, Oil, Fluids, Servicing, Etc.

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-19-2018, 02:06 PM   #1
kenazaki
New Member
kenazaki's Avatar
United Kingdom
0
Rep
13
Posts

Drives: 2014 F10 M5 2001 E39 535i MSp
Join Date: Jun 2017
Location: Newmarket Suffolk UK

iTrader: (0)

Engine warning light

Hi I have just picked my 2014 F10 M5 up from my dealer after it had it's major service done and had a new wiring loom put in the nearside rear door ( UK model) on the trip home the engine warning light came on . I checked the vehicle status there aren't any faults showing. When I called the dealer they had closed so I can't contact them till the morning. I tried turning the car off then back on again but the light has stayed on . Does anyone have any ideas what could be causing the light to come on.
Appreciate 0
      07-20-2018, 02:50 AM   #2
gazz1971
Private First Class
gazz1971's Avatar
4
Rep
127
Posts

Drives: F10 M5
Join Date: Mar 2014
Location: Derby

iTrader: (1)

Is it the amber one on the right hand side if so its the emissions light I had this just after a new air con compressor was fitted at the dealers last month .I took it back they had not fitted one of the air pipes correctly .Take it back they did mine the same day as I explained I wanted a letter that it was ok to drive when they tried booking it in for three weeks time .
__________________
F10 M5
Appreciate 0
      07-20-2018, 04:37 PM   #3
kenazaki
New Member
kenazaki's Avatar
United Kingdom
0
Rep
13
Posts

Drives: 2014 F10 M5 2001 E39 535i MSp
Join Date: Jun 2017
Location: Newmarket Suffolk UK

iTrader: (0)

Problem still there so I I called my BMW dealer who asked me to take the car back to them and they would plug it in and see what codes came up. When I got there they had a technician waiting for me who came straight out and found where they had replaced the air filters one of the air mass meter connectors hadn't been pushed right home and had popped out. He re-plugged it in then reset the codes and apologised for the inconvenience. I have got a code reader and I did plug it in last night but no codes showed up.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:15 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST