M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-24-2018, 01:14 PM   #1
AWF10M5
Captain
168
Rep
890
Posts

Drives: f10 m5
Join Date: Dec 2016
Location: Bikini bottom

iTrader: (7)

How do you get the weather on idrive? 2013 car

I thought this was not possible for 13 car. But i have attached a picture of a 13 car that has this installed. I am not seeing anything in widgets.

Anyone have any advice? Is it possible for a 2013 car?
Attached Images
 
Appreciate 1
BMWM5NYC312.50

      02-25-2018, 07:08 PM   #2
BMWM5NYC
Captain
BMWM5NYC's Avatar
313
Rep
655
Posts

Drives: 2013 F10 Monte Carlo Blue M5
Join Date: Dec 2008
Location: NYC

iTrader: (0)

I have it on my 2013. You have to have a Connected Drive account and then sign up for the Safety plan and the Convenience plan. Then you get BMW apps and the Weather Widget which that pic is.

Both of your plans have to be active for you to see this and Real Time Traffic Info from BMW.
__________________
Formally known as BMWM3NYC
Appreciate 0
      05-25-2018, 09:26 PM   #3
Beast27
Second Lieutenant
Beast27's Avatar
United_States
153
Rep
255
Posts

Drives: 2014 M5 Alpine White/Black CP
Join Date: Dec 2016
Location: Charlotte, NC

iTrader: (3)

I have a 14 and cannot figure this out as well. Dealer was unable to tell me how to do it...
Appreciate 0
      05-25-2018, 11:23 PM   #4
///3dkn
Major
///3dkn's Avatar
United_States
1212
Rep
1,327
Posts

Drives: F10 M5 // F15 X5 35d
Join Date: Jan 2012
Location: Unknown

iTrader: (8)

Garage List
2013 BMW M5  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Lennon997 View Post
2013:


THE VEHICLE CANNOT BE ADDED TO YOUR ACCOUNT.
The mobile network connection has been deactivated for this vehicle. This means that it cannot be added to your account.

To reactivate the mobile network connection for this vehicle, please contact BMW ConnectedDrive Customer Support.
Quote:
Originally Posted by Beast27 View Post
I have a 14 and cannot figure this out as well. Dealer was unable to tell me how to do it...
I had the same issue. This means your TCU? box is no longer transmitting or receiving i believe.

I went to the dealer to see how I can re-subscribe to Real Time Traffic Info on my 2013 and he said that BMW moved on to the newer TCU? box and that mine was obsolete. BMW ConnectedDrive customer service confirmed this as well when I called them about it. So BMW deactivated their old system and full switched over to their new system some time in 2015 or 2016 is what my SA told me.

Also, my SA said that I would need to retrofit a new one and have BMW install it. I forgot the prices for the unit and install but I'm sure you can imagine the dealer prices. My SA said it would take an hour to install so whatever your dealer charges for an hour of work plus the unit. Also whatever it cost per year for the service your looking for. I would ask your dealer and/or BMW ConnectedDrive for more detailed information.

Cheers
Appreciate 0
      05-27-2018, 11:07 AM   #5
sparky12
Private
3
Rep
77
Posts

Drives: 2013 M5
Join Date: Jul 2008
Location: GA

iTrader: (2)

if I’m not mistaken, the 2013 cars use a 2G connection that is no longer supported so the replacement is likely 3G or 4G. Is that accurate? Seems like this wouldn’t be too tough to DIY but interested in the price of the module.
Appreciate 0
      05-27-2018, 01:19 PM   #6
Dracon
Major
United_States
534
Rep
1,212
Posts

Drives: 2013 F10 M5
Join Date: Apr 2009
Location: Out and About

iTrader: (34)

Garage List
2013 BMW M5  [0.00]
Quote:
Originally Posted by sparky12 View Post
if I’m not mistaken, the 2013 cars use a 2G connection that is no longer supported so the replacement is likely 3G or 4G. Is that accurate? Seems like this wouldn’t be too tough to DIY but interested in the price of the module.
Incorrect, 2013 model 5-series vehicles with the NBT navigation system use the same 3G TCB (Telematics Control Box) that are in the 2014+ models.

I have a 2013 model M5 and still have all those functions enabled and working without any problems.
Appreciate 2
      05-27-2018, 01:23 PM   #7
sparky12
Private
3
Rep
77
Posts

Drives: 2013 M5
Join Date: Jul 2008
Location: GA

iTrader: (2)

Thanks for the clarification. I’ve had issues trying to sign up so there must be something else going on.
Appreciate 0
      05-27-2018, 06:02 PM   #8
AWF10M5
Captain
168
Rep
890
Posts

Drives: f10 m5
Join Date: Dec 2016
Location: Bikini bottom

iTrader: (7)

Mine never worked I gave up. I have seen 2 13's with weather and what not working so it deff works but just not sure how
Appreciate 0
      05-27-2018, 06:08 PM   #9
BMWM5NYC
Captain
BMWM5NYC's Avatar
313
Rep
655
Posts

Drives: 2013 F10 Monte Carlo Blue M5
Join Date: Dec 2008
Location: NYC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AWF10M5 View Post
Mine never worked I gave up. I have seen 2 13's with weather and what not working so it deff works but just not sure how
Mine works. I have an 8/12 build with the NBT head unit. (All Stock) As long as I have the Safety Plan and Convenience plan active , it works.
__________________
Formally known as BMWM3NYC
Appreciate 0
      06-02-2018, 09:32 AM   #10
Beast27
Second Lieutenant
Beast27's Avatar
United_States
153
Rep
255
Posts

Drives: 2014 M5 Alpine White/Black CP
Join Date: Dec 2016
Location: Charlotte, NC

iTrader: (3)

Was able to figure it out my 14 - went to the split screen content, then widgets, then picked weather. Luckily my RTTI / connected drive is still active / paid for as I think it goes through that...
Attached Images
  
Appreciate 1
BMWM5NYC312.50

      12-07-2018, 02:20 PM   #11
finlandm5f10
Second Lieutenant
24
Rep
214
Posts

Drives: BMW M5 F10&Audi RS6 C7 2016
Join Date: Aug 2017
Location: Finland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Dracon View Post
Incorrect, 2013 model 5-series vehicles with the NBT navigation system use the same 3G TCB (Telematics Control Box) that are in the 2014+ models.

I have a 2013 model M5 and still have all those functions enabled and working without any problems.
I have 2013 also and works
Appreciate 0
      01-07-2019, 08:43 PM   #12
DRiFT_645
MPOWERED5
DRiFT_645's Avatar
Canada
12
Rep
93
Posts

Drives: 2013 BMW M5
Join Date: Aug 2013
Location: Toronto

iTrader: (0)

I have a 2013 and I was told that my car is using old network technology that needs a new module.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:25 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST