M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Coding

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-01-2019, 12:46 AM   #23
Washabi
Private
Washabi's Avatar
United_States
107
Rep
98
Posts

Drives: BMW F10 M5 Competition Package
Join Date: May 2017
Location: SF Bay Area

iTrader: (1)

Garage List
1995 Porsche 911  [0.00]
2014 BMW M5  [0.00]
For anyone that encounters this same issue, I replaced the amp (with an older version) and the audio came back up without any additional coding or programming necessary. I also inspected the area that the amp is located in and found no sign of any water damage so I'm not entirely sure what happened. Nonetheless, the amp was definitely the issue. Thanks everyone for their input and suggestions! I'm just glad i have audio again after 3 months of silence!
__________________
'14 BMW F10 M5 - Competition
'95 Porsche 993 - RSR Tribute
Appreciate 1
OneExtra512.00

      05-01-2019, 04:57 PM   #24
M5theonlyone
Major
United Kingdom
485
Rep
1,278
Posts

Drives: BMW M5
Join Date: Aug 2018
Location: Southern England

iTrader: (0)

Garage List
2013 BMW M5  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Washabi View Post
For anyone that encounters this same issue, I replaced the amp (with an older version) and the audio came back up without any additional coding or programming necessary. I also inspected the area that the amp is located in and found no sign of any water damage so I'm not entirely sure what happened. Nonetheless, the amp was definitely the issue. Thanks everyone for their input and suggestions! I'm just glad i have audio again after 3 months of silence!
Glad you located another amp and have music, it must have been murder without any radio or disc music but the exhaust sound must have compensated to some extent! GL with that replacement.
Appreciate 0
      05-06-2019, 07:31 PM   #25
net7
New Member
8
Rep
15
Posts

Drives: M5 2013
Join Date: Jun 2016
Location: Cleveland, OH

iTrader: (0)

This also happened on my car. All of a sudden the sound stopped working. I ended up replacing the entire sound system in the car for about $4k (honestly, I'm not sure if was the right choice, the place I installed it at did a terrible job).

When my amp went bad, what happened was my sound would work for a couple of seconds after I turned on the engine, then cut out and say the exact same message. However, if the engine was off, but car was on (accessory mode? not sure what to call it), the sound would work perfectly for as long as the battery let it go.
Appreciate 0
      05-07-2019, 04:47 PM   #26
Washabi
Private
Washabi's Avatar
United_States
107
Rep
98
Posts

Drives: BMW F10 M5 Competition Package
Join Date: May 2017
Location: SF Bay Area

iTrader: (1)

Garage List
1995 Porsche 911  [0.00]
2014 BMW M5  [0.00]
Quote:
Originally Posted by net7 View Post
This also happened on my car. All of a sudden the sound stopped working. I ended up replacing the entire sound system in the car for about $4k (honestly, I'm not sure if was the right choice, the place I installed it at did a terrible job).
wow! I guess I got lucky as I was able to source a replacement amp from another member here on the forums for a very decent price (less than $650 shipped, used, but in very good condition with no visible damage or surface blemishes) and was able to swap the unit out on my own with a few tools and a bit of know-how :
__________________
'14 BMW F10 M5 - Competition
'95 Porsche 993 - RSR Tribute
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST