M5POST
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   M5POST - BMW M5 Forum > F10 M5 Forum > F10 M5 DIY Guides

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-17-2019, 05:50 AM   #45
Craze
First Lieutenant
66
Rep
349
Posts

Drives: M5 E60, M5 F10, X5 50i
Join Date: Oct 2017
Location: Australia

iTrader: (0)

I replaced coils on my car

Did same as above couple of plugs not in as i didnt realise the locking tabs lock even if plug isnt inserted all the way

Got a heap of errors, unplugged batt and re plugged them in, car ran fan for 5-10km then went into limp mode
Trip to dealer and 3 weeks later and about $5000us they replaced 1 dme as the valvetronic output failed in the dme!

Apparently happens a bit in older bmws but never heard of it happening on this ecu
I dont think it happened from me not plugging it back in as car didnt fire but it concerns me

That and the fact my ecus had been in and put a few times for plugs and tunes
Appreciate 0
      05-31-2019, 08:25 AM   #46
bruiser135msport
Private
26
Rep
57
Posts

Drives: Bmw M5F10 2014 Bmw E21 320i
Join Date: Jun 2017
Location: Perth WA Australia

iTrader: (0)

This will give you a much better idea of what’s involved in this DIY :

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f...ugs/1VnZ93ygEq

Cheers
Bruce
Appreciate 1
OneExtra430.50

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:42 AM.




m5post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST